PRODUKTINFORMATION

HUR FÅR JAG ENKEL TILLGÅNG TILL ALLHALLS INFORMATION OM PRODUKTER?

Allhall har flera tusen produkter och det är många produkter att hålla reda på. Vi arbetar konstant med att skapa en dynamisk butik med relevanta produkter, samtidigt arbetar vi hårt med att beskriva de många högkvalitativa produkterna omfattande – med en instruktiv text såväl som en produktsektion med teknisk specifikation såsom mått, vikt etc. Dessutom får du manual med ett brett utbud produkter och det är möjligt att se dessa manualer innan man köper produkten.

Har du fortfarande frågor angående en eller flera produkter? Våra experter är redo att svara på frågor antingen via telefon, e-post, eller Telefon. Vänligen se några av de vanligaste frågorna nedan om våra huvudsakliga produkter.

PARTYTÄLT

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN ÖVERDRAG I PE OCH PVC?

PVC överdrag är liknande de på en lastbil och överdrag för partytält samt presenningar i PVC är högkvalitativa produkter. PVC överdraget har en tätt stickad struktur som känns mjuk och gummiaktig. PVC överdraget är 100% vattentätt och extremt vattenresistent samt hållbart.

PE överdraget är ett prisvärt och utmärkt alternativ till PVC överdrag. Materialet är något styvare och inte riktigt lika robust som PVC men även det vattentätt och hållbart. Hållbarheten är mer än tillräcklig för användande runt 1-2 gånger om året.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN PARTYTÄLTSERIERNA SEMI PRO, EXCLUSIVE, ORIGINAL OCH PLUS?

Alla fyra serier partytält är högkvalitativa partytält vilka kommer ge en vacker inramning för din fest eller tillställning. Med detta sagt, den mest påtagliga skillnaden är att PLUS serien har ett överdrag gjort av PE medan de tre andra har överdrag tillverkade i PVC. Det är också viktigt nämna att Exclusive och Semi PRO är brandskyddade och har en ett BS 5438:1989 2B Certifikat. Att överdragen är certifierade betyder inte att de är resistenta mot extrem värme, men partytälten kommer inte flamma upp i kontakt med öppen eld.

Skillnaden i material och kvalitet reflekteras generellt i priserna även om det kan skilja när vi har en eller flera partytält till utförsäljning eller som ett särskilt erbjudande. Vad du behöver titta på vid möjligt köp av ett partytält är givetvis vad du skall använda det till – eller snarare hur mycket du kommer använda det! Är det ett partytält för familjen som endast kommer används 1-2 gånger om året? Då är PLUS serien utmärkt. Å andra sidan är de andra serierna bättre om du planerar använda partytältet oftare än några gånger om året. Många kunder väljer dyrare kvalitet även om de inte planerar att använda partytältet så ofta – helt enkelt för att de vill ha ett högkvalitativt partytält.

PLUS har takskydd + sidoväggar i 200g PE och 38x1,1mm Galvaniserad stålram

Original har ett takskydd i 500g PVC och sidoväggar i 380g PVC samt 38x1,1 mm Galvaniserad stålram

Exclusive har takskydd och sidoväggar i 500g PVC samt 38x1,1mm Galvaniserad stålram

Semi PRO har takskydd och sidoväggar i 500g PVC samt 50x1,5mm Galvaniserad stålram

VAD ÄR ETT COMBITENTS?

CombiTents är ett innovativt och banbrytande koncept utvecklat av Allhall vilket baseras på många års erfarenhet med utveckling och försäljning av partytält samt andra tältlösningar. Det kan ofta vara svårt att välja det bästa partytältet eftersom du vid ett tillfälle kan ha 60 gäster och nästa gång endast 25. Med et traditionellt partytält är du “fast” med ett partytält i viss storlek men med ett CombiTents har du flexibiliteten att justera ditt partytält till antalet gäster från tillfälle till tillfälle. CombiTents är tillverkade i sektioner så att du kan välja antalet sektioner att passa den specifika tillställningen. Vi kallar dessa flexibla lösningar för 3-i-1, 4-i-1, 5-i-1 och 6-i-1 med möjligheten att kunna köpa till ytterligare sektioner för att vidare öka storleken på ditt CombiTents. Det är även viktigt att nämna att alla CombiTents är brandskyddade och har ett BS 5438:1989 2B Certifikat.

VARFÖR ÄR DET EN BRA IDÉ ATT HA EN MARKSTÅNG I SITT PARTYTÄLT?

En markstång tillhandahåller extra styrka och stabilitet för ditt partytält. Detta är varför många av de större Allhall partytälten levereras med en markstång inkluderad. När man väljer ett partytält utan markstång kan man köpa en markstång separat.

HUR MYCKET UTRYMME BEHÖVER MAN NÄR MAN SÄKRAR SITT PARTYTÄLT MED ETT SÄKERHETSPAKET?

När du säkrar ditt partytält eller förvaringstält med stormremmar behöver du beräkna ungefär 2-3 meter runt tältet så att du kan sträcka ut remmarna och säkra dem med markfästen. Du kan även säkra remmarna mot fasta föremål såsom byggnader eller något liknande. Vänligen var medveten om att kraftiga ryck kommer ske i vind så du skall bara säkra remmarna mot fasta och stabila föremål. Vi rekommenderar normalt 4 stormremmar för partytält under 8 meter och 6 remmar för partytält över 8 meter. Du måste se till väderleksrapporten när du skall sätta upp ett parttält.

VAD INNEBÄR DET ATT ETT ÖVERDRAG ÄR “VATTENRESISTENT”?

“Vattenresistenta” överdrag är tillverkade för kortare perioder i rimliga väderförhållanden och kommer inte kunna motstå regn eller annan slags nederbörd över en längre tid. Detta är varför Allhall inte kan garantera att ditt “vattenresistenta” överdrag kommer hålla regn ute om det används över längre tid i regnet. Vill du används ditt partytält eller lusthus i alla slags väder? Vi rekommenderar att du köper en av de modeller med ett vattenresistent överdrag, vilka är tillverkade att användas i nästan alla väderförhållanden. Du måste fortfarande hålla ett öga på väderrapporten och ta ner ditt partytält vid dåligt väder – särskilt vind.

VAD INNEBÄR DET ATT ETT PARTYTÄLT ELLER SKYDD HAR ETT FLAMCERTIFIKAT?

Skydd med ett Flamcertifikat har testats och godkänts enligt lokala flamskyddsregelverk BS 5438:1989 2B Certifikat. Det innebär inte att överdragen är resistenta mot extrem hetta men att partytälten inte kommer flamma upp i lågor vid kontakt med öppen eld. Vid varje produkt kan du se vilket certifikat de har, om något.

ÄR DET MÖJLIGT ATT ÖPPNA SIDOVÄGGARNA PÅ MITT PARTYTÄLT?

Det är inga problem att öppna sidorna på ett partytält. På våra partytält i PLUS-serien med PE, öppnas sidoväggarna i ett stycke över hela längden på partytältet. Här kan du välja att inte installera sidoväggarna om du föredrar ett öppet partytält. Våra serier Original, Exclusive, Semi PRO och CombiTents med PVC sidoväggar kommer med sektioner på 2 meter. Här kan du välja att montera en eller flera sektioner. I korta drag betyder det att PVC partytält är lite mer flexibla i jämförelse med öppna eller stängda partytält.

HUR GÖR JAG RENT ÖVERDRAGET TILL MITT PARTYTÄLT?

Om ditt överdrag blir fläckat eller smutsigt efter användning eller blir mögligt efter felaktig förvaring (om du exempelvis förvarade det blött) rekommenderar vi att du använder vår PVC/PE rengöring, vilken kan hittas under produktnummer AC00045.

KAN ALLHALLS PARTYTÄLT RESAS PERMANENT?

Vi råder emot att ha partytältet rest permanent. Allhall partytält är avsedda som temporär lösning och om partytältet har rests för en längre period kan Allhall inte täcka några felaktigheter eller defekter. För mer permanenta skyddslösningar rekommenderar vi förvaringstält och skydd vilka finns i många storlekar.

HUR MÅNGA GÄSTER FINNS DET PLATS FÖR I MITT PARTYTÄLT?

Vi rekommenderar starkt att du alltid säkerställer val av ett tillräckligt stort partytält för att hålla festen eller andra tillställningen du tänker arrangera. En lösning kan vara att investera i ett CombiTents vilket är uppdelat i sektioner och därmed är det mest mångsidiga samt flexibla partytältet på marknaden. Det innebär att du alltid kommer ha ett partytält i exakt den storlek du vill ha eftersom du kan resa med antalet sektioner som behövs för nästan vilket antal gäster som helst. Som en tumregel kan du använda följande:

Om du inte behöver bord och stolar i partytältet, estimera cirka 0,75 m2 per person.

Om du vill ha bord och stolar i partytältet, estimera cirka 1 m2 per person.

Kom ihåg att tänka på utrymme för buffé, bar, musik etc. Det tar ungefär 10-20 % av den totala ytan i anspråk.

HUR MÅNGA MÄNNISKOR BEHÖVS DET FÖR ATT MONTERA OCH RESA MITT PARTYTÄLT?

 

Ungefär 60 sekunder

Ungefär 1 timma


Ungefär 1,5 timma

Över 1,5 timma

min. 1 person

Flextents

     

min. 2 persons

 

3x6, 4x6, 4x8, 4x10, 5x8, 5x10

   

min. 3-5 persons

   

5x12, 6x8, 6x10, 6x12

6x6, 6x12, 6x18 etc.

VARFÖR UPPSTÅR FUKT PÅ INSIDAN AV MITT PARTYTÄLT?

Temperaturförändringar och fukt i luften samt från marken kan orsaka dagg eller kondensation vilken uppstår på insidan av ditt partytält när man reser det utomhus. Detta är normalt och kan inte undvikas vid vissa temperaturer. Kondensation innebär inte att ditt partytält läcker! Du kan minska kondensationen genom att resa partytältet på en uteplats, lägga ut ett Allhall plastgolv och försäkra god ventilation innan festen. Vänligen notera att vid stora skillnader i temperatur kan kondensationen kondensera så att vatten faller under natten om fuktigheten är hög i marken och i luften.

ÄR DET MÖJLIGT ATT KÖPA RESERVDELAR FÖR MITT PARTYTÄLT PÅ ALLHALL?

Ja, det är möjligt. Allhall har reservdelar för våra partytält – delar för ramen, sidoväggarna och takskydd. Du kan hitta de olika reservdelarna som unika produkter relaterat till de olika produkterna i butiken. Därmed kan du alltid hitta de del(ar) som gått sönder eller tappats bort. Vänligen notera att du kan köpa nya delar som exempelvis takskydd och sidoväggar om du vill byta utseende samt design på ditt partytält.

LEVERERAS VARJE ALLHALL PARTYTÄLT OCH ANDRA PRODUKTER MED EN MANUAL?

För Allhall partytält och förvaringstält kommer du alltid få en manual vilken gör det tydligt och så enkelt som möjligt att få en överblick angående de olika delarna. Manualen är även för korrekt montering och för att säkra partytältet vid resning säkert. Om du av någon anledning har tappat bort den tryckta manualen eller annat kan du alltid hitta den relevanta manualen som PDF vid relevant produkt på www.allhall.se.

FÖRVARINGSTÄLT

HAR ALLA FÖRVARINGSTÄLT FRÅN ALLHALL ÖVERDRAG I PVC?

Nej, det finns en stor sektion förvaringstält i olika prisklasser och material så du kan få förvaringstält i både PE skydd och PVC skydd. gemensamt för alla tält samt skydd är att du alltid kommer få värde för pengarna. Oavsett vad du väljer kommer du få en kvalitetsprodukt där du kan förvara allt från bilar och båtar till material eller andra saker vilka måste hållas torra och säkra. I de stora förvaringstälten och skydden finns det plats att arbeta i samband med byggnadsprojekt och annat.

ÄR DET MÖJLIGT ATT ANVÄNDA ALLHALLS FÖRVARINGSTÄLT TILL ANNAT ÄN FÖRVARING?

Som namnet antyder är Allhall förvaringstält och skydd främst avsedda att förvara saker som bilar, båtar, material, foder och mycket mer som måste hållas torrt och säkert. De stora förvaringstälten och skydden kommer också ge tillräckligt med utrymme för skyddad arbetsyta i samband med byggnadsprojekt eller liknande då man behöver en flexibel lösning för förvaring av material såväl som utrymme att arbeta. Vänligen notera att majoriteten av våra professionella förvaringstält har ett BS 5438:1989 2B Certifikat.

FLEXTENTS SNABBTÄLT

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ DE OLIKA FLEXTENTS SERIERNA – LIGHT, BASIC, PRO OCH XTREME?

FleXtents är resultatet av många års innovativ utvecklingsfokus på att hitta en funktionell och elegant snabbtältlösning som är otroligt lätt att resa och ta ner igen. Om man skall nämna skillnaden måste rådet bli att du alltid skall leta efter vad du kommer använda tältet för. BASIC är tillverkat för halv-professionell användning medan PRO och Xtreme är avsett för professionell användning eller om du vill ha det bästa från våra FleXtents samt använda det ofta. FleXtents Light är avsett för lättare användning av privata kunder som inte använder FleXtents så ofta och inte behöver ha ett vattentätt snabbtält.

Med undantag av Xtreme tillverkat i PVC kan du ha din logo, text eller illustration tryckt på ditt FleXtents för att skapa en kreativ, positiv uppmärksamhet med ett individuellt, unikt FleXtents vikbart tält. Läs mer om de många olika valen du har med FleXtents angående storlek, färg, design och material här

ÄR DET ALLTID EN TRANSPORTVÄSKA INKLUDERAD NÄR JAG KÖPER ETT FLEXTENTS?

Nej, inte för alla våra FleXtents. Du måste kontrollera detta i butiken, men vi levererar en hel del av våra FleXtents snabbtält i en robust transportväska som gör det enkelt att ta med tältet överallt och förvara det när det inte används. För FleXtents utan transportväska som ingår kan du beställa en väska separat så att du kan få samma fördelar. Du kan få väskor med eller utan hjul för enkel transport.

ÄR FLEXTENTS RAMARNA TILLVERKADE I ALUMINIUM ELLER STÅL?

Vi använder högkvalitativa aluminiumramar för PRO och Xtreme. Våra BASIC modeller är tillverkade i högkvalitativ, hamrad, målad stål. Medan Light modellerna är tillverkade i pulverbeklätt stål.

VILKA DIMENSIONER ÄR DET PÅ EN FLEXTENTS RAM?

För våra FleXtents BASIC använder vi ramar med fyrkantig profil på 28.6 mm. Vi använder hexagonal profil på 40 mm för FleXtents PRO och 50 mm  och 60mm för FleXtents Xtreme i benkonstruktionen.

VILKA DIMENSIONER ÄR DET PÅ ALUMINIUM ANVÄND FÖR ERA FLEXTENTS?

För våra FleXtents PRO använder vi 1.5mm ben i aluminium och 1.3mm fästen i aluminium. Benen på FleXtents Xtreme är 1.8mm.

ÄR DET MÖJLIGT ATT FÅ FLEXTENTS MED FLAMCERTIFIKAT?

Nej. Även om våra FleXtents har ett polyesterskydd med PVC beläggning har vi valt att inte certifiera eftersom de flesta av våra FleXtents är av en storlek där relativt få personer kan vistas på insidan vi samma tillfälle.

KAN JAG FÅ MIN LOGO ELLER ANNAT TRYCKT PÅ MITT NYA FLEXTENTS?

Du kan ha ett vackert digitalt tryck på ditt FleXtents – antingen på en mindre yta såsom kappan, en sidovägg och/eller takskyddet. Det går även att välja fullt digitalt tryck där hela skyddet trycks med en illustration enligt din design. Ett FleXtents med fullt digitalt tryck är ett vackert och elegant sätt att skapa positiv uppmärksamhet vid mässor, marknader, utställningar etc.

VILKEN TYP AV MATERIAL ANVÄNDS FÖR TAKSKYDDET OCH SIDOVÄGGARNA PÅ FLEXTENTS?

Takskyddet och sidoväggarna på våra BASIC, PRO och Xtreme modeller är tillverkade i högkvalitativ polyester med en PVC beläggning. Det ger dig ett väldigt hållbart skydd som inte kommer gå sönder under normal användning. Våra Light modeller har 140g polyester takskydd och sidoväggar. De bör också nämnas att det är möjligt köpa några Xtreme modeller med 300g PVC skydd.

VAD ÄR DEN TOTALA VIKTEN PÅ EN FLEXTENTS ALUMINIUMRAM SAMT SKYDD?

Vikten på FleXtents beror på storleken av det vikbara tältet. Du kan hitta relevant information om vikt och mer under varje produkt i butiken.

ÄR DET MÖJLIGT ATT BESTÄLLA SEPARATA SIDOVÄGGAR FÖR MITT FLEXTENTS – OCH VAR HITTAR JAG DEM?

Du kan beställa separata sidoväggar för alla våra FleXtents. Detta inkluderar sidoväggar med panoramafönster, sidoväggar med blixtlås och standard sidoväggar. Separata sidoväggar hittas under Accessoarer under Event på www.allhall.se. Dessutom kan du köpa takskydd och andra accessoarer såsom skynken och halva sidoväggar etc.

MEDFÖLJER MANUALER MED ALLHALL PARTYTÄLT, TÄLT OCH ANDRA PRODUKTER?

Manualer är inkluderade med alla Allhall partytält och förvaringstält samt skydd för att göra det så enkelt och tydligt som möjligt att få en överblick över de olika delarna. Manualen används även då man sätter ihop tältet så detta är gjort både korrekt och säkert.

PRESENNINGAR

HUR HITTAR JAG PRESENNINGEN MEST PASSANDE FÖR MINA BEHOV?

På Allhall har vi ett stort utbud av presenningar för många olika ändamål. Vissa av ändamålen är givna, exempelvis båtpresenning. När man väljer en presenning måste man ta i beaktande vad den skall användas för – och titta på gramvikten per mdå man gör valet. Ju högre siffra, desto stabilare presenning. Presenning tillverkat i PVC och är generellt stabilare och mer hållbart, medan presenning tillverkat i PE är ett bra och prisvärt alternativ för mindre krävande förvaringslösningar. Vänligen notera att du kan köpa extra  öljetter om du vill byta ut öljetter eller stansa din presenning med fler öljetter.

INFRAVÄRMARE

VILKEN TERRASSVÄRMARE BÖR JAG VÄLJA?

Det är faktiskt upp till dig och vad du behöver terrassvärmaren till. Vi erbjuder elektriska terrassvärmare i många former och storlekar såsom våra fristående terrassvärmare, terrassvärmare för montering på en vägg, hängande värmare för terrassen och tält samt fläktvärmare till partytält, trädgårdspaviljonger, växthus med mera. Kort sagt, ett brett utbud av högkvalitativa värmare för att ge en behaglig värme under vardagen och för olika evenemang.

VILKA TYPER AV TERRASSVÄRMARE ERBJUDER NI?

Alla våra terrassvärmare är elektriska värmare då de är säkra, flexibla och effektiva. Välj mellan infraröda-, halogen-, kvarts- och kolfibervärmare. Alla erbjuder en behaglig värme, men är gjorda för olika ändamål – på terrassen, inuti ett partytält eller trädgårdspaviljong, någonstans i trädgården, under ett parasoll med mera. Om du är osäker, kontakta våra experter som kan hjälpa dig att välja rätt terrassvärmare.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN INFRARÖD OCH DE ANDRA VÄRMARNA?

Alla våra terrassvärmare avger infraröda vågor i en eller annan form, men materialen som används för att tillverka värmarna är olika. Många är förvirrade av de olika namnen som terrassvärmarna har, men i slutändan måste du titta på vad du behöver en terrassvärmare till – till en permanent matplats eller ett loungeområde på terrassen, för uppvärmning av ett partytält eller en trädgårdspaviljong, som en flexibel lösning någonstans i trädgården eller något annat. Så gå på funktionaliteten innan materialen eftersom alla våra terrassvärmare kommer att producera en trevlig värme!

BEHÖVER JAG EN ELEKTRIKER FÖR ATT ANSLUTA MIN TERRASSVÄRMARE?

Nej, alla våra terrassvärmare levereras med en sladd och en kontakt – och en adapter i de relevanta länderna – redo att anslutas och användas. Du måste följa de allmänna säkerhetsråden för de olika värmarna för att undvika missbruk och olyckor med produkten.

KAN EN TERRASSVÄRMARE VARA FARLIG?

Alla elektriska apparater kan potentiellt orsaka en farlig situation om du inte följer de allmänna säkerhetsråden. Täck aldrig över en värmare, placera den inte för nära brandfarliga material, koppla ur den när den inte används, utsätt den inte för vatten och så vidare. Läs säkerhetsråden för varje produkt innan du börjar använda den.

KAN VÄRMEN FRÅN EN TERRASSVÄRMARE SKADA MIN HUD?

Vågorna som kommer från en terrassvärmare liknar de som kommer från solen, men utan skadliga UV-strålar! Om du inte kommer för nära värmaren kommer din hud inte att skadas på något sätt – bara bli behagligt uppvärmd.